Thursday, March 27, 2008

Ginko biloba antioxidanter

Ginkgo biloba innehåller två typer av antioxidanter. Antioxidanter skyddar kroppens celler mot skador vilka annars i värsta fall kan leda till sjukdomar som cancer, hjärt- och kärlsjukdomar och onödigt åldrande.
Antioxidanter och en kost rik på antioxidanter är till fördel för hjärnan och nervsystemet och skyddar den mot skador.
Ginkgo biloba mot dåligt minne
Ginkgo biloba förbättrar blodflödet i hjärnan och verkar antioxiderande. Båda egenskaperna kan vara till hjälp för hjärnan.
Både studier och meta-studier har visat att ginkgo biloba är effektivt mot milda problem med minnet och kognitivförmåga.
Flera studier har visat att ginkgo biloba kan förbättra minnet. Det kan även försökas tillfälligt för öka inlärning och skärpa.
Ginkgo biloba vid demens
Ginkgo biloba kan även ge effekt hos personer med Alzheimers sjukdom och demens där det kan förbättra inlärning, tänkande, och minne. Ginkgo biloba kan försena symptomen hos personer med tidiga symptom på Alzheimers sjukdom.
Cirkulationsproblem
Ginkgo biloba kan lindra cirkulationsproblem. Detta inkluderar kalla händer och fötter och fönster-tittarsjuka.
Effekten kommer sig av att ginkgo biloba gör blodet mer lättflytande och vidgar blodkärlen. Cirkulationen förbättras därmed i de små blodkärlen.
Det är viktigt att kombinera ginkgo biloba med andra åtgärder även om effekten kan tyckas vara god. Beror cirkulationsproblemen t.ex. på rökning och rökning kvarstår är risken hög för att problemet kommer att återvända trots användning av ginkgo biloba.

No comments: