Thursday, March 27, 2008

Ginkgo biloba för minnet och cirkulationen

Ginkgo biloba, eller ginko biloba som det också stavas, är en av de äldsta arterna av träd. Ginkgo biloba är ett registrerat naturläkemedel för behandling av dåligt minne och försämrad cirkulation. I kroppen förbättrar ginkgo biloba cirkulationen och innehåller kraftiga antioxidanter.
Kallas även för Kinesiskt tempelträd och i Japan för gin-kyo.
Ginkgo biloba (ginko biloba) är ett av världens mest använda läkeörter, ett av de mest sålda i Sverige och ett av de örtpreparat som används under längst tid.
Ginkgo biloba (ginko biloba) förbättrar blodcirkulation i kroppen vilket kan hjälpa mot kalla händer och fötter och öka syresättningen av hjärnan. En ökad syresättning av hjärnan kan hjälpa mot dåligt minne.
Ginkgo biloba förbättrar blodcirkulationen i kroppen genom att vidga blodkärlen och göra blodet mer lättflytande.
Traditionell användning av ginkgo biloba (ginko biloba)
Ginkgo biloba har använts i Kina under mycket lång tid. Användning finns dokumenterad redan 2800 f.v.t. i ett tidigt medicinskt standardverk.
Traditionell användning inom den kinesiska örtmedicinen inkluderar åldrade, åldrande hjärna, högt blodtryck, svullna händer och fötter samt flera sjukdomar i luftvägarna. Bland sjukdomarna i luftvägarna märks särskilt astma.

No comments: